ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

4. Στο νησί του Ήλιου, στο νησί της Καλυψώς και στο νησί των Φαιάκων (video)

   Ύστερα από μέρες έφτασαν στο νησί του ήλιου. Ο Οδυσσέας ήθελε να φύγουν αμέσως, οι σύντροφοι όμως ήταν κουρασμένοι και δε δέχτηκαν Όταν τους τέλειωσαν τα τρόφιμα , ενώ ο Οδυσσέας κοιμόταν, σκότωσαν κάποια βόδια και τα έφαγαν. Ο Οδυσσέας τους πήρε αμέσως κι έφυγαν από το νησί, όμως ο Δίας έστειλε άγρια καταιγίδα, βύθισε το πλοίο κι....
ο μόνος που γλίτωσε ήταν ο Οδυσσέας.
  
Πάλεψε μερόνυχτα με τα κύματα κι έφτασε στο νησί της Καλυψώς. Αυτή τον περιποιήθηκε και τον κράτησε κοντά της 7 χρόνια. Η Αθηνά τον λυπήθηκε και ζήτησε από το Δία να τον αφήσει να γυρίσει στην Ιθάκη και  στους δικούς του, που τόσο νοσταλγούσε. Ο Δίας έστειλε στην Καλυψώ τον Ερμή να της πει να αφήσει τον Οδυσσέα. Έτσι ο Οδυσσέας έφτιαξε σχέδια και ταξίδευε για 17 μέρες, κοντεύοντας να φτάσει στην Ιθάκη. Τον είδε όμως ο Ποσειδώνας, έστειλε τεράστια κύματα, που διέλυσαν τη σχεδία. Ο Οδυσσέας με τη βοήθεια της νεράιδας Λευκοθέας και της Αθηνάς βγήκε στο νησί των Φαιάκων.
   Η κόρη του βασιλιά, η Ναυσικά, τον βρήκε σε μια παραλία, τον οδήγησε στο παλάτι κι εκεί , στο δείπνο, ο Οδυσσέας είπε στο βασιλιά Αλκίνοο ποιος ήταν και του διηγήθηκε τις περιπέτειές του.
    Την επόμενη μέρα το σούρουπο οι Φαίακες ετοίμασαν καράβι κι έστειλαν τον Οδυσσέα στην Ιθάκη. Έφτασαν χαράματα κι οι ναύτες άφησαν τον κοιμισμένο Οδυσσέα και τα δώρα τους στην παραλία.