ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Θρησκευτικά - Μαθ. 12: Το Ευαγγέλιο είναι πυξίδα στην πορεία μας

Η πυξίδα είναι το εργαλείο που μας βοηθάει να μη χαθούμε. Τα καράβια, τα αεροπλάνα, οι πεζοπόροι που ταξιδεύουν τη χρειάζονται, για να βρίσκουν τον προσανατολισμό τους και να συνεχίζουν την πορεία τους....

Ο Χριστός, όπως κάθε καλός καπετάνιος και οδηγός, μας έδωσε τη δική του πυξίδα. Είναι τα τέσσερα Ευαγγέλια, που με τα ιερά τους λόγια μας βοηθούν να μη χάσουμε το δρόμο μας στην πνευματική πορεία. Αυτοί που έγραψαν τα Ευαγγέλια, οι ευαγγελιστές, είναι τέσσερις: ο Ματθαίος, ο Μάρκος, ο Λουκάς και ο Ιωάννης   
Το Ευαγγέλιο έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή της Εκκλησίας και για τη ζωή του κάθε χριστιανού. Γι’ αυτό στις εκκλησίες μας η θέση του είναι πάνω στην Αγία Τράπεζα. Τοποθετείται εκεί με σεβασμό σαν να ήταν ο ίδιος ο Χριστός. Όταν ο ιερέας παίρνει από την Αγία Τράπεζα το Ευαγγέλιο και διαβάζει στους πιστούς τα ιερά κείμενα, πρέπει να θυμόμαστε πως εκείνη τη στιγμή μιλάει ο ίδιος ο Χριστός. Με το στόμα του ιερέα διδάσκει τους ανθρώπους λόγια αγάπης και τους δείχνει το δρόμο για το ταξίδι της καινούριας τους ζωής. 

πυξίδα: Ένα όργανο προσανατολισμού που δείχνει το Βορρά.

Ευαγγέλιο: Είναι η καλή είδηση για τον ερχομό του Σωτήρα στον κόσμο. Ευαγγέλια είναι τα βιβλία που περιέχουν τη ζωή και τη διδασκαλία του Χριστού.
πνευματική πορεία: Όλα όσα σκεφτόμαστε και πρέπει να ακολουθήσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, για να βαδίσουμε σωστά το δρόμο του Θεού.
Αγία Τράπεζα: Το τραπέζι που βρίσκεται μέσα στο Ιερό κάθε ορθόδοξου χριστιανικού ναού. Πάνω σ’ αυτό τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κλικ εδώ:Το Ευαγγέλιο είναι πυξίδα στην πορεία μας


Οι ευαγγελιστές, είναι τέσσερις:


 Ιωάννης

 Λουκάς


 Μάρκος

 Ματθαίος